ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2023

Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου :  7.30 μ.μ. Ακολουθία  του Νυμφίου

Μεγάλη Δευτέρα  10 Απριλίου :  7.30 μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου

Μεγάλη Τρίτη  11 Απριλίου :  7.00 π.μ.  Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία

(από 9.00 π.μ. θεία κοινωνία ασθενών που θα δηλωθούν) 7.30 μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου

   Μεγάλη Τετάρτη 12  Απριλίου : 7.00 π.μ. Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία,  6.00 μ.μ. Ευχέλαιο,

7.30 μ.μ. Ακολουθία του Νιπτήρος

Μεγάλη Πέμπτη  13 Απριλίου : 6.30 π.μ. Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου,  7.30 μ.μ. Ακολουθία των Παθών του Κυρίου.  Αμέσως μετά κυρίες και κοπέλες θα στολίσουν το κουβούκλιο του Επιταφίου, θα ψάλλουν τον Θρήνο της Μ. Πέμπτης, θα τυλίξουν κόκκινα αυγά για το βράδυ της Αναστάσεως, ενώ τα μικρά παιδιά θα κάνουν πασχαλινές κατασκευές για την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

Μεγάλη Παρασκευή  14 Απριλίου : 8.30 π.μ. Ακολουθία Μεγάλων Ωρών – Εσπερινός – Αποκαθήλωση, 7.30 μ.μ.  Ακολουθία του Επιταφίου, 9.00 μ.μ. Λιτάνευση Επιταφίου

Μέγα Σάββατο  15 Απριλίου:  7.15 π.μ. Εσπερινός μετά Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου  Βασιλείου, 11.00 μ.μ. – 2.00 π.μ. Τελετή Αναστάσεως και Όρθρος – Θεία Λειτουργία                             (Η ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ)

Κυριακή του Πάσχα  16  Απριλίου : 7.30 μ.μ. Εσπερινός της Αγάπης

Δευτέρα της Δικαινησίμου  17 Απριλίου : 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία

  • Στον πρόναο θα βρείτε κουτί για τα λουλούδια του Επιταφίου, και του Αγίου Γεωργίου
  • Ο Άγιος Φανούριος θα είναι κλειστός από Μεγάλη Πέμπτη ως και Τρίτη Διακαινησίμου.
  • «ΟΜΑΔΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΩΝ 2023». Σε συγκεκριμένες Θείες Λειτουργίες (συμβολικά 33) τελείται αρτοκλασία, διαβάζονται τα ονόματα που θα μας φέρετε και μαζεύονται χρήματα υπέρ διαφόρων φιλανθρωπικών, λατρευτικών και λοιπών αναγκών του Αγίου Γεωργίου και των παρεκκλησίων μας. (3€ ανά αρτοκλασία, 100€ και για τις 33 όλης της χρονιάς). Με τα χρήματα των προηγούμενων ετών, αντικαταστάθηκαν όλα τα παράθυρα του ορόφου του ενοριακού μας κέντρου και έχουν παραγγελθεί οι δύο πλάγιες πόρτες του κυρίως Ναού. Η συμμετοχή σας στην δραστηριότητα αυτή είναι πολύτιμη.
  • Καλόν είναι να μην ρωτάτε την ώρα λήξης μιας ακολουθίας για να έρθετε να κοινωνήσετε. Επιβάλλεται να παρευρίσκεστε και να συμμετέχετε έστω και για λίγη ώρα στην Θεία Λατρεία. Εξάλλου τα Πάθη και η Ανάσταση είναι μία φορά τον χρόνο.
  • Να βάψουν οι νοικοκυρές αυγά και να μας τα φέρουν μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη
  • Όποιοι μπορούν να διαβάσουν το Ευαγγέλιο στον Εσπερινό της Αγάπης σε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα ας μας το δηλώσουν.
  • Στο πανηγύρι μας στην λιτάνευση της Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων καλόν είναι να μας δηλώσουν όσοι πρόκειται να ντυθούν με παραδοσιακές στολές. Στολές μυροφόρων για την Μεγάλη Παρασκευή και για το πανηγύρι μας (μόνο λευκές στολές) δίνονται στο Ναό από την κα Βούλα Χρυσικού. Στολές για παπαδάκια θα δίνονται στα παιδιά που θα έρχονται στο ιερό
  • Τα αυτοκίνητα της γειτονιάς πρέπει να μείνουν έξω απ’ το προαύλιο του Ναού για να εξυπηρετηθούν όσοι προσέρχονται στις Ακολουθίες. Οι θέσεις στάθμευσης στο προαύλιο θα αριθμηθούν για να γίνεται «οικονομία στον χώρο». Παραχωρούμε θέση σε όσους έρχονται με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και ανήμπορους αδερφούς μας.
  • Τα τηλέφωνά μας είναι: Ιερός Ναός 2261028535, π. Νικόλαος 6972211705, π. Αναστάσιος 6974654509, νεωκόρος κος Θοδωρής Κεράστας 6940896629

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *