Για τους πενθούντες

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ & ΑΥΛΙΔΟΣ

ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

 

Αγαπητοί μας αδερφοί, συμπαραστεκόμενοι στον πόνο σας, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε κάποια πολύ σημαντικά θέματα, που έχουν να κάνουν με την τέλεση των μνημοσύνων στην ενορία μας.

Κατ’ αρχήν με το υπόμνημα αυτό, σας επισυνάπτουμε σχετικό φυλλάδιο, που αναφέρεται στην σπουδαιότητα τελέσεως των μνημοσύνων των ανθρώπων που «χάσαμε», αλλά και εκείνων που βρίσκονται «πίσω» και προσεύχονται γι‘ αυτούς, πιστεύοντας στην Ανάσταση των νεκρών.

Επίσης σας επισυνάπτουμε την κατάσταση των ατόμων που προσέφεραν, εις μνήμην του κεκοιμημένου σας, διάφορα ποσά υπέρ της ενορίας μας και των δραστηριοτήτων της (συσσίτιο, φιλόπτωχο, λοιπές ανάγκες Ναού κ.λπ.).

Εξάλλου πρέπει να γνωρίζετε ότι:

Θα πρέπει να συνεννοηθείτε πρωτίστως MONO με κάποιον από τους ιερείς του Ναού, για να προγραμματίσετε το μνημόσυνο εντός των εκκλησιαστικών πλαισίων, όπως τα ορίζει η Εκκλησία μας (π.χ. σε μεγάλες δεσποτικές εορτές δεν τελούνται μνημόσυνα).

Το ενοριακό μας κέντρο (στο ισόγειο) διατίθεται για να προσφέρετε καφέ, ώστε να σας συλλυπηθούν οι προσκεκλημένοι σας. Εσείς αναλαμβάνετε την ευθύνη να παράσχετε στις κυρίες που θα διακονήσουν στον καφέ, ό,τι έχετε προσκομίσει κατά την κρίση σας, ανάλογα με τα άτομα που αναμένετε να προσέλθουν.

Μετά το πέρας της φιλοξενίας του μνημοσύνου σας, θα δείτε το «κουτί» δίπλα στην κύρια είσοδο στο οποίο μπορείτε να αφήσετε σε φάκελο που θα βρείτε εκεί, ό,τι προαιρείστε για την κάλυψη μικρών και μεγάλων αναγκών του ενοριακού μας κέντρου. Καλόν είναι να γράψετε το όνομά σας για να γνωρίζουμε ποιος μας έκανε την προσφορά.

Προς ενημέρωση, εκτός των τρεχουσών αναγκών (ρεύμα, νερό, καθαριότητα κ.ά) για το 2022 δαπανήθηκαν χρήματα για την επισκευή μεγάλου μέρους της σκεπής και ήδη παραγγέλθηκαν 5 αλουμινένια κουφώματα για να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα φθαρμένα ξύλινα.

Σημειωτέον ότι, οι κυρίες που διακονούν είναι εθελόντριες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατά το μνημόσυνο είναι ενδεδειγμένο να συμμετάσχετε κι εσείς στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας κατόπιν σχετικής προετοιμασίας. Δεν αρκεί μόνο ο δίσκος με τα κόλλυβα, το ανάμα, τα τρία κεριά Αγίας Τραπέζης, το ελαιόλαδο (και όχι πυρηνέλαιο) και προαιρετικά τα άνθη και η φωτογραφία του «ανθρώπου» σας, αλλά είναι σημαντική η ουσιαστική συμμετοχή σας στην Θεία Λειτουργία, γεγονός που ανακουφίζει και τις ψυχές όλων των κεκοιμημένων μας.

Ευχόμαστε ο Άγιος Γεώργιος να είναι προστάτης και παρηγορητής στην οικογένειά σας.

Αιωνία η μνήμη του προσφιλούς προσώπου σας.

 

Οι εφημέριοι π. Νικόλαος και π. Αναστάσιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *