Ομιλία του μακαριστού π. Γεωργίου Καψάνη, στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους, το 1985

Εις την Κυριακήν μετά την Ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού († Αρχ. Γεώργιος Καψάνης)

 

Ακούσαμε και πάλι σήμερα, αδελφοί μου, στο Ιερό Ευαγγέλιο τον λόγο του Κυρίου· «ει τις θέλει οπίσω μου ελθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω μοι» (Ματθ. ιστ’ 24). Αυτή είναι η Κυριακή μετά την Ύψωσι του Τιμίου Σταυρού. Προχθές είχαμε την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Και γι’ αυτό η Εκκλησία σήμερα πάλι για τον Σταυρό μιλάει. Τον Σταυρό του Κυρίου, που πρέπει να γίνη και δικός μας σταυρός. Διότι αν και εμείς δεν σηκώσουμε τον σταυρό τον δικό μας, αν δεν συμμετέχουμε στον Σταυρό του Χριστού, τι Χριστιανοί είμαστε; Διότι Χριστιανός είναι εκείνος ο οποίος μιμείται τον Χριστό, εξ ου και Χριστιανός. Και μιμείται τον Χριστό σε όλη του την ζωή, ακόμα και στον σταυρικό Του θάνατο. Και συσταυρούται με τον Χριστό, για να συναναστηθή μαζί Του και να περιπατήση «εν καινότητι ζωής» (Ρωμ. στ’ 4), καθώς λέγει ο θείος Απόστολος Παύλος.

Χριστιανός χωρίς σταυρό και αγώνα δεν νοείται. Χριστιανός που ακολουθεί ένα εύκολο δρόμο δεν νοείται. Ενόμισαν και νομίζουν μερικοί, ότι Χριστιανός είναι να τηρή κανείς μερικές ηθικές εντολές και να καλοπερνάει στην ζωή του, να έχη ανέσεις, να έχη μία ευημερία ανθρώπινη και να έχη μία ζωή ανθρωπίνως εξασφαλισμένη. Αλλά δεν είναι αυτός ο Χριστιανός. Χριστιανός είναι εκείνος ο οποίος κάθε ημέρα αγωνίζεται. Αγωνίζεται για να αγαπήση τον Θεό. Αγωνίζεται για να αγαπήση τον αδελφό του. Επειδή δε ο εγωϊσμός είναι που εμποδίζει τον άνθρωπο να αγαπήση τον Θεό και να αγαπήση τον αδελφό του, αγωνίζεται για να ξερριζώση από μέσα του τον εγωισμό. Αγωνίζεται για να ξερριζώση τα πάθη, τα οποία σκοτίζουν τον νου του ανθρώπου και αιχμαλωτίζουν την καρδιά του. Αγωνίζεται να ευαρεστήση τον Θεό. Γνωρίζει τις εντολές του Θεού και θέλει αυτές τις εντολές να τις τηρήση στην ζωή του με ακρίβεια. Όχι για να δικαιωθή απέναντι του Θεού εγωϊστικά, αλλά για να ευαρεστήση τον Κύριο από αγάπη. Και ο αγώνας που κάνει ο Χριστιανός γι’ αυτό γίνεται. Όχι για να πη στον Θεό· “εγώ είμαι εντάξει· δικαιούμαι την σωτηρία” -γιατί τότε θα ήταν ένας Φαρισαίος- αλλά για να πη στον Θεό· “Κύριε, παρ’ όλη την αδυναμία μου και την αμαρτωλότητά μου, εγώ σε αγαπώ. Και σαν έκφρασι της αγάπης μου, προσπαθώ να κάνω τις εντολές Σου και το άγιό Σου θέλημα. Και από Εσένα εξαρτάται, αν θα μου δώσης την σωτηρία και αν θα μου δώσης την Χάρι Σου”.

Θα ήθελα, αδελφοί μου, να σας παρακαλέσω να το προσέξουμε το θέμα αυτό, το θέμα του αγώνος του πνευματικού. Διότι είναι μέσα στην παράδοσι της Ορθοδοξίας, του Ευαγγελίου του Χριστού μας, ότι δεν νοείται Χριστιανός που να μη αγωνίζεται. Και γι’ αυτό η Ορθοδοξία μας, η Αγία μας Εκκλησία, έχει όλη αυτή την ευλογημένη ασκητική οδό, την άσκησι, η οποία δεν είναι μόνον για τους Μοναχούς άλλά είναι και για τους Χριστιανούς στον κόσμο. Με την άσκησι τήν καθημερινή ο Χριστιανός αγωνίζεται να κόψη τα πάθη του, να περιστείλη τα πάθη του και να ευαρεστήση τον Θεό.

Παλαιότερα επειδή οι Χριστιανοί μας ήσαν πιο κοντά στην Εκκλησία και ζούσαν περισσότερο εκκλησιαστική ζωή, αγαπούσαν την άσκησι, αγαπούσαν τις νηστείες, τις ορθοστασίες στην Εκκλησία, τις μακρές ακολουθίες της Εκκλησίας, τις προσευχές, τις αγρυπνίες. Σήμερα όμως που μας έχει επηρεάσει και εμάς τους Χριστιανούς το κοσμικό πνεύμα, που είναι ένα πνεύμα να καλοπερνούμε, να θεραπεύουμε τα πάθη μας και την σάρκα μας και την φιλαυτία μας, και εμείς οι Χριστιανοί έχουμε αρχίσει και χάνουμε αυτό το ασκητικό πνεύμα. Δεν μας αρέσουν πια αυτές οι ωραίες νηστείες, οι σαρακοστές, οι αγρυπνίες, οι προσευχές, η εγκράτεια. Αλλά βλέπετε σήμερα -με πολύ πόνο βέβαια το βλέπουμε- και την Μεγάλη Εβδομάδα ακόμα άνθρωποι Χριστιανοί να καταλύουν και να μη τους πειράζη ο λογισμός, ότι θα έπρεπε τέτοιες μεγάλες και πάνσεπτες εορτές του Πάθους του Κυρίου και αυτοί να συμμετέχουν στο Πάθος του Κυρίου και να κάνουν μία νηστεία και μία εγκράτεια.

Τώρα λοιπόν, εσείς που ήρθατε στο Άγιον Όρος και είδατε ότι με την Χάρι του Θεού γίνεται αγώνας πνευματικός εδώ -βέβαια και εσείς είσθε καλοί Χριστιανοί και αγωνίζεσθε- αλλά τώρα ακόμα περισσότερο και εσείς να φιλοτιμηθήτε κάθε ημέρα α κάνετε ένα αγώνα για την αγάπη του Χριστού και την σωτηρία των ψυχών σας. Να αφιερώνετε λίγο περισσότερο χρόνο στην προσευχή. Γιατί μπορεί κανείς να είναι Χριστιανός, άμα δεν ξεκινήση την ημέρα του με προσευχή; Ας θυσιάσουμε λίγο από τον ύπνο· να σηκωθούμε λίγο νωρίτερα να κάνουμε την προσευχή μας, δέκα λεπτά – ένα τέταρτο – μισή ώρα, και μετά να ξεκινήσουμε για την εργασία μας. Όχι με ένα σταυρό. Κάνουμε τον σταυρό μας και ξεκινάμε. Αυτό δεν είναι θυσία για τον Θεό. Βέβαια καλό είναι να κάνης και τον σταυρό σου και να ξεκινήσης, παρά να μη κάνης τίποτα, αλλά ο Θεός θέλει κάτι περισσότερο από εμάς. Θέλει να προσευχηθούμε, θέλει να κοπιάσουμε λίγο στην προσευχή. Το βραδάκι που γυρίζουμε από την εργασία μας λίγο κουρασμένοι, πάλι να αφιερώσουμε λίγη ώρα στην προσευχή, έστω και αν νυστάζουμε, έστω και αν είμαστε κουρασμένοι. Να κοπιάσουμε λίγο για την αγάπη του Θεού, και με τον κόπο να δείξουμε την αγάπη μας προς τον Θεό. Να νηστεύουμε Τετάρτες και Παρασκευές. Δεν είναι τίποτα δύσκολο πράγμα να τρώμε λαδερό φαγητό- είναι καί υγιεινό πράγμα. Αλλά εμείς να μη το κάνουμε επειδή είναι υγιεινό· να το κάνουμε για την αγάπη του Χριστού. Να θυσιάσουμε κάτι από την καλοπέρασι της κοιλιάς χάριν της αγάπης του Χριστού. Και μακάρι να νηστεύαμε και να τρώγαμε και νερόβραστα, όπως είναι και λένε οι κανόνες της Εκκλησίας. Αλλά εσείς βέβαια, επειδή είσθε μέσα στον κόσμο και αναπνέετε και τα καυσαέρια και τόσα μικρόβια, άμα έχετε εξάντλησι, ας τρώτε και λίγο λάδι Τετάρτη και Παρασκευή. Οι δυνάμενοι ας τρώνε και αλάδωτο. Ευλογία θα έχουν από τον Θεό.

Και να διδάσκουμε και τα παιδιά μας έτσι, διότι επειδή εμείς οι μεγαλύτεροι δεν εγκρατευόμεθα και δεν νηστεύουμε και δεν κοπιάζουμε για την αγάπη του Θεού, δεν διδάσκουμε και τα παιδιά μας σωστά. Και τα παιδιά μας γίνονται άνθρωποι φίλαυτοι, γίνονται εγωϊσταί, και δεν θέλουν τον Θεό, αλλά την κοιλιά τους θέλουν και τις απολαύσεις τις σαρκικές. Και μετά, αφού περιφρονούν τις εντολές του Θεού και τον ίδιο τον Θεό, δεν θα περιφρονήσουν μετά και τους γονείς τους στην ζωή τους; Όταν όμως το παιδί μάθη από μικρό, βλέποντας τον πατέρα του και την μητέρα του να αγωνίζεται και να εγκρατεύεται και να προσεύχεται, δεν θα μάθη και αυτό να αγωνίζεται και να εγκρατεύεται και να προσεύχεται για την αγάπη του Χριστού; Δεν θα μάθη να δοξάζη τον Θεό με την ζωή του, αλλά να τιμά και τους γονείς του, όπως είναι και το θέλημα του Θεού;

Εύχομαι ο υψωθείς εν τω Σταυρώ Κύριος να βοηθήση όλους μας να κάνουμε αυτόν τον αγώνα, και η Χάρις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού να είναι πάντοτε βοηθός στην ζωή μας.

 

[“ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΕΣ ΔΕΣΠΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ (ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1981-1991) Α’ Έκδοσις 2015 Ιερά Μονή Οσίου Γρηγορίου]

 

Πηγή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ από 21-27 Σεπτεμβρίου 2020

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/9ου :  7.00 μ.μ.  Ιερά Παράκληση στον Άγιο Φανούριο

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/9ου :  6.00 μ.μ. Συνάντηση με όσες κυρίες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα προγράμματα της ενορίας μας για τη νέα χρονιά (ενοριακό κέρασμα, συσσίτιο κλπ)

ΠΕΜΠΤΗ 24/9ου : 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, Αγίων Θέκλας και Σιλουανού)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/9ου : 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (Μετάσταση Ιωάννου του θεολόγου), 6.00 μ.μ. Εσπερινός

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/9ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία (Α΄ Κυριακή Λουκά)

Οι ακολουθίες που τελούνται στον Άγιο Γεώργιο αναμεταδίδονται από το ραδιόφωνο της ενορίας μας σε σύνδεση με το   internet (από το site agios-georgios-levadeias.gr και το  facebook: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας)

 • Τις προσφορές σας (νάματα Ρούσος ή Βυζαντινόν, ελαιόλαδο, πρόσφορα και ονόματα) θα τις αφήνετε μόνοι σας στο ντουλάπι πίσω από τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου.
 • «ΚΥΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ-ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ». Δεκτή η αναφορά παραπόνων και προβλημάτων που έχουν διαφύγει της προσοχής μας, αλλά και προτάσεων προς βελτίωση του έργου της ενορίας μας.

«ΟΜΑΔΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΩΝ». Σε συγκεκριμένες Θείες Λειτουργίες υπέρ διαφόρων φιλανθρωπικών, λατρευτικών και λοιπών αναγκών του Αγίου Γεωργίου και των παρεκκλησίων μας (με χρήματα της ομάδας αυτής εγκαταστάθηκε το ραδιόφωνο της ενορίας μας. Όσοι  ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να το δηλώσουν στον π. Νικόλαο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ από 14-20 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΥΤΕΡΑ 14/9ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού),

7.00 μ.μ.  Ιερά Παράκληση στον Άγιο Φανούριο.

ΠΕΜΠΤΗ 17/9ου : 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος, Αγάπης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/9ου : 6.00 μ.μ. Εσπερινός

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/9ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία (του Αγίου Ευσταθίου)

Οι ακολουθίες που τελούνται στον Άγιο Γεώργιο αναμεταδίδονται από το ραδιόφωνο της ενορίας μας σε σύνδεση με το   internet (από το site agios-georgios-levadeias.gr και το  facebook: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας)

 • Τις προσφορές σας (νάματα Ρούσος ή Βυζαντινόν, ελαιόλαδο, πρόσφορα και ονόματα) θα τις αφήνετε μόνοι σας στο ντουλάπι πίσω από τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου.
 • «ΚΥΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ-ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ». Δεκτή η αναφορά παραπόνων και προβλημάτων που έχουν διαφύγει της προσοχής μας, αλλά και προτάσεων προς βελτίωση του έργου της ενορίας μας.
 • «ΟΜΑΔΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΩΝ». Σε συγκεκριμένες Θείες Λειτουργίες (συμβολικά 33) τελείται αρτοκλασία και μαζεύονται χρήματα (3€ ανά αρτοκλασία – για όσες επιθυμείτε- ή 100€ – τμηματικά – και για τις 33 όλης της χρονιάς) υπέρ διαφόρων φιλανθρωπικών, λατρευτικών και λοιπών αναγκών του Αγίου Γεωργίου και των παρεκκλησίων μας. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να το δηλώσουν στον π. Νικόλαο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ από 7-13 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΥΤΕΡΑ 7/9ου :  7.00 μ.μ.  Ιερά Παράκληση στον Άγιο Φανούριο. (Ξεκινούν οι παρακλήσεις)

ΤΡΙΤΗ 8/9ου : 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (το Γενέσιο της Θεοτόκου/ αρτοκλασία από ομάδα άρτων)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/9ου  : 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (του Αγίου Ευφροσύνου του μαγείρου/ αρτοκλασία από ομάδα άρτων),   ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9ου : 6.00 μ.μ. Εσπερινός

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/9ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία (Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού)

Οι ακολουθίες που τελούνται στον Άγιο Γεώργιο αναμεταδίδονται από το ραδιόφωνο της ενορίας μας σε σύνδεση με το   internet (από το site agios-georgios-levadeias.gr και το  facebook: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας)

 • Τις προσφορές σας (νάματα Ρούσος ή Βυζαντινόν, ελαιόλαδο, πρόσφορα και ονόματα) θα τις αφήνετε μόνοι σας στο ντουλάπι πίσω από τα λείψανα του Αγίου Γεωργίου.
 • «ΚΥΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ-ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ». Δεκτή η αναφορά παραπόνων και προβλημάτων που έχουν διαφύγει της προσοχής μας, αλλά και προτάσεων προς βελτίωση του έργου της ενορίας μας.
 • «ΟΜΑΔΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΩΝ». Σε συγκεκριμένες Θείες Λειτουργίες (συμβολικά 33) τελείται αρτοκλασία και μαζεύονται χρήματα (3€ ανά αρτοκλασία – για όσες επιθυμείτε- ή 100€ – τμηματικά – και για τις 33 όλης της χρονιάς) υπέρ διαφόρων φιλανθρωπικών, λατρευτικών και λοιπών αναγκών του Αγίου Γεωργίου και των παρεκκλησίων μας. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να το δηλώσουν στον π. Νικόλαο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ από 20-27 Ιουλίου 2020

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/7ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (εορτή προφήτη Ηλία)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/7ου : 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (εορτή Αγίας Άννης και Ευπραξίας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/7ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία (εορτή Αγίας Παρασκευής)

Οι ακολουθίες που τελούνται στον Άγιο Γεώργιο αναμεταδίδονται από το ραδιόφωνο της ενορίας μας σε σύνδεση με το   internet (από το site agios-georgios-levadeias.gr και το  facebook: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας)

 • Τηλ.: Ναού 2261028535 / π. Νικολάου 6972211705 / π. Αναστασίου 6974654509

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ από 6-12 Ιουλίου 2020

ΔΕΥΤΕΡΑ 6/7ου :  7.00 μ.μ.  Ιερά Παράκληση στον Άγιο Φανούριο. (Την Δευτέρα 13 Ιουλίου η τελευταία παράκληση)

ΤΡΙΤΗ 7/7ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (εορτή Αγίας Κυριακής)

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/7ου : 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (εορτή Αγίας Ευφημίας / αρτοκλασία από ομάδα άρτων)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/7ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία (εορτή Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου / αρτοκλασία από ομάδα άρτων)

Οι ακολουθίες που τελούνται στον Άγιο Γεώργιο αναμεταδίδονται από το ραδιόφωνο της ενορίας μας σε σύνδεση με το   internet (από το site agios-georgios-levadeias.gr και το  facebook: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας)

 • Τηλ.: Ναού 2261028535 / π. Νικολάου 6972211705 / π. Αναστασίου 6974654509

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ από 29 Ιουνίου- 5 Ιουλίου 2020

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/6ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (εορτή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων / αρτοκλασία από ομάδα άρτων), 7.00 μ.μ.  Ιερά Παράκληση στον Άγιο Φανούριο. (Οι παρακλήσεις μέχρι Δευτέρα 13 Ιουλίου)

ΤΡΙΤΗ 30/6ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (εορτή Αγίων Αποστόλων / αρτοκλασία από ομάδα άρτων)

ΤΕΤΑΡΤΗ 1/7ου : 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο  (Αγίων Αναργύρων / αρτοκλασία από ομάδα άρτων)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/7ου : 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο (Παναγίας της Γαλακτοτροφούσας)

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/7ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία

Οι ακολουθίες που τελούνται στον Άγιο Γεώργιο αναμεταδίδονται από το ραδιόφωνο της ενορίας μας σε σύνδεση με το   internet (από το site agios-georgios-levadeias.gr και το  facebook: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας)

 • Τηλ.: Ναού 2261028535 / π. Νικολάου 6972211705 / π. Αναστασίου 6974654509

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ από 22-28 Ιουνίου 2020

ΔΕΥΤΕΡΑ 22/6ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις (εορτή Αγίου Ζήνωνος & Ζηνά), 7.00 μ.μ.  Ιερά Παράκληση στον Άγιο Φανούριο. (Οι παρακλήσεις μέχρι Δευτέρα 13 Ιουλίου).

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/6ου : 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο  (Γενέσιο του Προδρόμου) & για τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/6ου : 7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο και στον Άγιο Φανούριο (εορτή Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου), 6.00 μ.μ. Εσπερινός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/6ου :  7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία

Οι ακολουθίες που τελούνται στον Άγιο Γεώργιο αναμεταδίδονται από το ραδιόφωνο της ενορίας μας σε σύνδεση με το   internet (από το site agios-georgios-levadeias.gr και το  facebook: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Λεβαδείας)

 • «ΟΜΑΔΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΩΝ». Σε συγκεκριμένες Θείες Λειτουργίες (συμβολικά 33) τελείται αρτοκλασία και μαζεύονται χρήματα (3€ ανά αρτοκλασία-για όσες επιθυμείτε- ή 100€-τμηματικά-και για τις 33 όλης της χρονιάς) υπέρ διαφόρων φιλανθρωπικών, λατρευτικών και λοιπών αναγκών του Αγίου Γεωργίου και των παρεκκλησίων μας. Όσοι  ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να το δηλώσουν στον π. Νικόλαο.
 • Το συσσίτιό μας μέχρι τέλους Ιουνίου με μορφή προσφοράς προϊόντων προς εμπερίστατους αδερφούς μας συνεχίζεται.