Ἕνα παραμύθι γιὰ μεγάλους καὶ μικροὺς

Ἕνα βράδυ ἕνας γέρος (ἰνδιάνος) τῆς φυλῆς Τσερόκι, μίλησε στὸν ἐγγονό του γιὰ τὴ μάχη ποὺ γίνεται μέσα στὴν ψυχὴ τῶν ἀνθρώπων.

Εἶπε: «Γιέ μου, ἡ μάχη γίνεται μεταξὺ δύο «λύκων» ποὺ ὑπάρχουν μέσα σὲ ὅλους μας. Ὁ ἕνας εἶναι τὸ Κακό. – Εἶναι ὁ θυμός, ἡ ζήλια, ἡ θλίψη, ἡ ἀπογοήτευση, ἡ ἀπληστία, ἡ ἀλαζονεία, ἡ αὐτολύπηση, ἡ ἔνοχη προσβολή, ἡ κατωτερότητα, τὰ ψέματα, ἡ ματαιοδοξία, ἡ ὑπεροψία, καὶ τὸ ἐγώ.

Ὁ ἄλλος εἶναι τὸ Καλό. – Εἶναι ἡ χαρά, ἡ εἰρήνη, ἡ ἀγάπη, ἡ ἐλπίδα, ἡ ἠρεμία, ἡ ταπεινοφροσύνη, ἡ εὐγένεια, ἡ φιλανθρωπία, ἡ συμπόνια, ἡ γενναιοδωρία, ἡ ἀλήθεια, ἡ εὐσπλαχνία καὶ ἡ πίστη στὸ Θεό.»

Ὁ ἐγγονὸς τὸ σκέφτηκε γιὰ ἕνα λεπτὸ καὶ μετὰ ρώτησε τὸν παππού του: «Ποιὸς λύκος νικάει;»

Ὁ γέρος Ἰνδιάνος Τσερόκι ἀπάντησε ἁπλὰ. «Αὐτὸς ποὺ ταΐζεις.»

Με αυτή την αλληγορία ξεκίνησε η φετινή παραδοσιακή εκδήλωση που για πρώτη φορά μετά το 2005, έγινε λόγω ανωμαλίας των καιρικών συνθηκών, στο Ρόδον Παλλάς.

Εμείς, ως συσσίτιο που διοργανώνει την αποψινή βραδιά, προσπαθούμε να «ταΐσουμε» τον καλό «λύκο» της φιλανθρωπίας, της συμπόνοιας κ.λπ.

Εκφράστηκαν πολλές ευχαριστίες προς:

  1. Τους επιτρόπους, τους συνεργάτες και το προσωπικό του Ναού,
  2. Τις διακόνισσες στην δραστηριότητα του Κυριακάτικου κεράσματος, που προσφέρεται αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, όλο το χρόνο (εκτός Ιουλίου και Αυγούστου),
  3. Τις διακόνισσες που προετοιμάζουν και προσφέρουν τον καφέ για τους τεθλιμμένους των μνημοσύνων της ενορίας μας,
  4. Τα παιδιά και τους γονείς τους που μας τα εμπιστεύονται και τα φέρνουν με μεγάλη χαρά και στο κατηχητικό αλλά και το χορευτικό μας,
  5. Ιδιαιτέρως τις διακόνισσες του συσσιτίου που προσφέρουν με πολλή αγάπη και αγώνα, φαγητό σε δεκάδες συνανθρώπους μας, υπερβάλλοντας και τον εαυτό τους ειδικά σε άσχημες καιρικές συνθήκες,
  6. Τους επιχειρηματίες του Ρόδον Παλλάς που μας προσέφεραν την αίθουσα δωρεάν αλλά και τους υπαλλήλους που διακονούν στην εξυπηρέτηση των φαγητών και των ποτών αφιλοκερδώς.
  7. Τον ηχολήπτη και το συγκρότημα «εν πλω» για την κάλυψη της εκδήλωσης αυτής
  8. Τους καταστηματάρχες που μας έδωσαν μια πληθώρα δώρων για να προωθήσουμε τη λαχειοφόρο αγορά μας και την εταιρεία Παλίρροια Α.Ε για την προσφορά της σε εδέσματα
  9. και τέλος, την Ιερά Μητρόπολη και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας οι οποίοι αποτελούν την ομπρέλα κάθε πνευματικής ή άλλης δράσης των ενοριών καθώς και της δικής μας ενορίας.

Επισημάνθηκε ότι στο συσσίτιο αλλά και στις άλλες δραστηριότητες διακονίας, μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε θα ήθελε να αφιερώσει υπέρ της ενορίας χρόνο, κόπο, αγάπη και ενδιαφέρον. Δεν είναι κλειστές ομάδες από «ημετέρους». Και αυτό επισημαίνεται με πολύ εμφατικό τρόπο γιατί ίσως κάποιοι έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι η προσφορά του συσσιτίου γίνεται από και προς συγκεκριμένους ανθρώπους.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή στην φετινή μας εκδήλωση και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση.

 

Άγνωστος συγγραφέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *