Ενημέρωση των πιστών

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση αλλά και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου ο μέγιστος αριθμός πιστών που θα παραμένει εντός του Ναού προσδιορίζεται από την σχέση 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά Ναού.

Οι υπόλοιποι θα προσκυνούν και θα εξέρχονται στο προαύλιο όπου θα τοποθετηθούν καθίσματα ανά 1,5 μέτρο. Αν δεν έχουν τοποθετηθεί να ζητάτε από τους υπευθύνους του Ναού.

Όσοι έχουν λειτουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες θα παρακαλέσουμε να μην παραμείνουν εντός του Ναού ώστε να εισέλθουν αυτοί που έμειναν  αλειτούργητοι όλη αυτή την περίοδο. Είναι κρίμα σε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι χριστιανικής αγάπης να δείξουμε αδιαφορία.

Σε Θείες Λειτουργίες μεγάλων Αγίων (π.χ. Κωνσταντίνου και Ελένης) προηγούνται οι εορταζόμενοι. Οπότε ο τελευταίος που έκλεισε το «πλαφόν συμμετοχής πιστών εντός του Ναού» θα εξέρχεται ώστε να δώσει την θέση του στον εορταζόμενο που μόλις ήρθε.

Στο «πλαφόν συμμετοχής πιστών εντός του Ναού» θα τηρείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σειρά προτεραιότητας. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΟ. Ελάτε νωρίς ώστε να είστε εντός του επιτρεπόμενου αριθμού (για τον Άγιο Γεώργιο 35 άτομα).

Ανάλογα με την προσέλευση από την επόμενη εβδομάδα θα μεριμνήσουμε για σχετική σκίαση στο προαύλιο.

Θα επιδιώξουμε εντός κάθε εβδομάδος να κάνουμε περισσότερες Θείες Λειτουργίες (και εσπερινές σαν τις απογευματινές προηγιασμένες). Να σημειωθεί ότι ο λειτουργός μπορεί να τελέσει μόνο μία Θεία Λειτουργία την ημέρα.

ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ – ΜΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ κι ας αφήνουν πολλοί τις αιχμές τους ειδικά για την Θεία Μετάληψη.

Οι αρτοκλασίες της «ομάδας άρτων» θα ξεκινήσουν κανονικά.

Το συσσίτιο με μία σχετική διαφοροποίηση θα συνεχιστεί (οπότε ζητάμε τις προσφορές σας).

Τέλος να επισημάνουμε ότι οι Ιεροί Ναοί, επλήγησαν οικονομικά σε μεγάλο βαθμό (κάτι βέβαια που την Πολιτεία αφήνει αδιάφορη). Όσο μπορείτε στηρίξτε την με το κεράκι σας αλλά κυρίως με την αγάπη και την κατανόησή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *